Så fixar du fantastiska ögonbryn hemma

Glöm allt du någonsin läst på en produktförpackning för färg om hur en ögonbrynsfärgning ska gå till. Släng alla gamla dammiga bruksanvisningar och märkliga pyttepenslar och ting som kommer med i förpackningarna – så ska du göra för att fixa fina bryn!

Det är lätt att enbart gå på bruksanvisningen som medföljer ögonbrynsfärgen. Bortsett från att så klart följa riktlinjerna att göra ett överkänslighetstest minst 48 timmar innan du färgar så är dock risken stor att du inte kommer att bli nöjd över slutresultatet. I alla fall inte om du vill få en rejäl effekt och inte bara en lätt toning på ögonbrynen.

Gör så här:

– Blanda ögonbrynsfärgen enligt anvisning

– Är du brunett eller ens lite mörkare än cendréfärgad ska du inte köpa brun färg, utan köp svart istället

– Är det första gången du testar så kan du börja med en lite mildare förlängning av verkningstiden, men generellt sett bör du vara medveten om att den effekten som uppstår under de rekommenderade 10-15 minuterna i allmänhet ger synnerligen mjäkigt resultat. Vad exakt som fungerar för dig är högst individuellt, så du kan testa dig fram men ett hett tips är att faktiskt sova med färgen över natten. Passa på att slå två flugor i en smäll genom att göra en ansiktsbehandling eller sova med en fuktmask. Då kommer du att känna dig dubbelt så snygg när du vaknar på morgonen och tvättar bort färgen!

Dagen efter kan ögonbrynen se lite mossiga och svullna ut, framförallt om du valde att sova med färgen. Lugn – detta går nämligen över och lägger sig väldigt snabbt. Borsta en fin form på ögonbrynen och om du fortfarande känner dig blek eller fläckig på vissa ställen, fyll noggrant i med en lite ljusare skugga som får komplettera din färgning. Sist men inte minst: glöm inte bort ögonbrynsgelen.

Borsta dina fina bryn på plats. Varsågod – gå ut och äg världen nu!